ONDER ‘WEG VAN KRUIDEN’ BIED IK DAG- EN WEEKENDUITSTAPJES AAN EN OOK REISJES NAAR KRUIDIGE PLAATSEN,… EN DAT VOOR WIE HELEMAAL ‘WEG’ IS VAN KRUIDEN.
wegvankruiden

Volgende uitstappen kunnen ook op aanvraag georganiseerd worden:

WEG VAN KRUIDEN’: MIDZOMER IN DE LAVENDELHOEVE
Midzomer, de magische dagen tussen 21 en 24 juni. Een periode van bloemenfeesten en vreugdevuren. Het blijft lekker lang licht, het weer is (meestal) mooi en de Sint-Janskruiden bloeien weelderig. In de schaduw van de Abdij van Herkenrode legde Herborist Miel Knaepen 2 hectare lavendelvelden aan, een stukje Provence in Limburg. De lavendel staat centraal maar het natuurparkje en ook de andere tuinen, waaronder de mediterrane, zijn het bezoeken waard. Beeldhouwwerken van Limburgse kunstenaars blenden mooi tussen de planten. Ik gids jullie doorheen deze tuinen, vertel het verhaal van de Lavendel en van het Sint-Jansloof. Afsluiten doen we met een lavendelproeverij en een blij gerust hart. De Lavendelhoeve is niet voor niets één van de Hasseltse geluksplekken.
Wanneer:
  • Maandag 21 juni van 19 uur tot 22 uur.
  • Woensdag 23 juni van 13 uur tot 16 uur.
Waar: Olmenbosstraat 25, 3511 Hasselt Routebeschrijving
Inschrijven: via mail aan dekruidenmin@telenet.be
Prijs: 27 euro. Je inschrijving is pas definitief na betaling op rekeningnummer BE77 9733 8132 7242 vóór 18 juni met vermelding van je naam, de datum waarop je meegaat en ‘Lavendelhoeve’.
Inbegrepen: geleide wandeling doorheen de tuinen en lavendelproeverij.
Voor meer verhalen is er de webinar ‘Een midzomervertelling over de magische en geneeskrachtige Sint-Janskruiden‘. Tijdens de maand juni 2021 geniet je van een korting van 10 euro. Geef de kortingscode in: ‘MIDZOMER21’ in en je betaalt 17 euro ipv 27 euro.

COMBI AANBIEDING: Lavendelhoeve + webinar Sint-Janskruiden aan 37 euro (ipv 54 euro)
Schrijf 37 euro over op rekeningnummer BE77 9733 8132 7242 met vermelding van je naam, de datum waarop je meegaat en ‘combi lavendel/webinar’. Je krijgt de kijklink voor de webinar per mail.

WEEKENDJE “WEG VAN KRUIDEN” ZEELAND EN ZUID-HOLLAND. 
DE KRUIDEN VAN ONS LIEVE VROUWKE EN EEN STRAFFE KRUIDENMAN
 

Zaterdag 21 augustus 2021 spreken we om 10 uur af aan het Vrouwenputje in Wolphaartsdijk. Een bijzondere krachtplaats waar Maria verschenen zou zijn. Daar vertel ik jullie het verhaal van Nehalennia, de Zeeuwse moedergodin en beschermvrouw van de zeevaarders. Hierdoor wordt ook de hemelse symboliek van Ons Lievevrouwke en de Mariaplanten duidelijk.
’s Middags is er een vrij moment om ter plaatse te picknicken of al door te rijden naar Middelburg (waar we namiddag afspreken) en daar op een terrasje te lunchen. Binnen de abdijmuren ligt een mooie, middeleeuws geïnspireerde, kruidentuin verborgen. Een sfeervolle plek om jullie te vertellen over het aardse gebruik van de Mariaplanten. Hoe we ze kunnen gebruiken en hoe lief ze zijn voor vrouwen.

Zondagmiddag 22 augustus 2021 worden we maar liefst 6 uur lang ondergedompeld in de wereld van herborist en chef-kok Dave Zwaartman van ‘Kruidenprikkels’. Op een All-in wildplukwandeling (met proevertje) door de duinen van Rockanje laat hij ons kennis maken met de unieke flora en vertelt hij ons hoe we kruiden en zilte planten kunnen gebruiken. Daarna mogen we mee in de potten roeren en leren van de ‘Helende Chef’ zelf. Afsluiten doen we met een luxe driegangen wildkruiden diner, drankjes inclusief.
Ik mocht een paar jaar geleden al proeven van Dave’s zinnenprikkelende creaties en kijk zelf erg uit naar deze unieke kans. Een echte aanrader!

Praktisch: Je hebt geen voorkennis nodig voor dit weekend.

Wanneer: zaterdag 21 en zondag 22 augustus 2021

Prijs: Voor de twee dagen is 180 euro. Inbegrepen zijn het bezoek aan het vrouwenputje en de abdijtuin (De Kruidenmin) en de All-in wildplukwandeling, les, 3 gangen diner (Dave Zwaartman).

Locatie: Middelburg ligt in Zeeland op een uur van Antwerpen. Westvoorne ligt in Zuid-Holland op anderhalf uur rijden van Antwerpen.

Overnachten: Kan in Rockanje, Oostvoorne, Westvoorne… naar eigen budget en wensen, zelf te organiseren.

 

WEG VAN KRUIDEN’ REIS DOOR HET KRUIDIGE THAILAND

Pittige geuren en kruidige aroma’s lokten me tijdens reizen telkens weer de Thaise keukens binnen. Ik roerde mee in de potten, leerde onbekende kruiden en ingrediënten kennen en proefde van kleurrijke gerechten boordevol smaak. Een paar jaar geleden trok ik als herborist voor een jaartje naar Thailand, op zoek naar de Traditional Thai Herbal Medicine. Ik leerde in kloosters en scholen, op markten en aan streetfoodkraampjes, bezocht kruidentuinen, ‘walking streets’ en tentoonstellingen…

De wijsheid van mijn teachers deel ik graag met een klein groepje gelijkgestemden. En vooral ook met ‘Sanuk’: speelsheid, vrolijkheid, plezier…dat voor een Thai in alles hoort te zitten, zelfs in het serieuze… Op deze kruidenreis ontdekken we de Thaise Joie de Vivre, genieten we van het eten en de kruiden, krijgen we lessen van Thaise herboristen en maken we zelf kruidenbereidingen. Er blijft voldoende ruimte om ook individueel Thailand te ontdekken.


Deze kruidenreis is uitgesteld tot een beter moment.