De kruidentuin van de abdij van Postel:
Van Kloosterapotheek tot modern Kruidenlabo

In het verleden hadden kloosters een medicinale kruidentuin want zieken verzorgen was één van de werken van barmhartigheid. Ze waren zelfvoorzienend, hadden een moestuin en vaak ook een kruidentuin. Broeder Guy blies deze traditie nieuw leven in: hij volgde een herboristen opleiding, legde een tuin aan vol medicinaal gebruikte kruiden en stampte een modern kruidenlabo uit de grond waar hij Postula producten maakt volgens de regels van de kruidenverwerking.

Ik voel me bevoorrecht om als Herborist in zijn kruidentuin te mogen gidsen en vertel je graag meer over wat de wetenschap ontdekt heeft over het traditionele gebruik, hoe je ze zelf in je huisapotheek en keuken kan gebruiken en welke legendes en verhalen er achter sommige namen schuil gaan.

Wanneer: Elke eerste dinsdag van de maand vanaf mei tem oktober 2021 telkens van 14:00 tot 15:30.

Reserveren via: www.visitmol.be/oppadmeteengids

Eetbare wilde planten langs de Nete in het centrum van Mol

Niet alleen in een bos is gezond groen te vinden. Tussen stoeptegels, op braakliggende gronden en op bermen voelen veel planten zich helemaal thuis. Wandel met me mee langs de Nete, langs één van de mooiste trage wegen in het centrum van Mol en ontdek welke planten bruikbaar en lekker zijn. We komen langs historisch erfgoed zoals het wolwashuisje en krijgen de geschiedenis en legendes over de eetbare wilde planten te horen.

Wanneer: dinsdag 20 juli en dinsdag 17 augustus 2021 van 14:00 tot 15:30

Reserveren via: www.visitmol.be/oppadmeteengids