ONDER ‘WEG VAN KRUIDEN’ BIED IK DAG- EN WEEKENDUITSTAPJES AAN EN OOK REISJES NAAR KRUIDIGE PLAATSEN,… EN DAT VOOR WIE HELEMAAL ‘WEG’ IS VAN KRUIDEN.
wegvankruiden
WEG VAN KRUIDEN’: MIDZOMER IN DE LAVENDELHOEVE
Midzomer, de magische dagen tussen 21 en 24 juni. Een periode van bloemenfeesten en vreugdevuren. Het blijft lekker lang licht, het weer is (meestal) mooi en de Sint-Janskruiden bloeien weelderig. In de schaduw van de Abdij van Herkenrode legde Herborist Miel Knaepen 2 hectare lavendelvelden aan, een stukje Provence in Limburg. De lavendel staat centraal maar het natuurparkje en ook de andere tuinen, waaronder de mediterrane, zijn het bezoeken waard. Beeldhouwwerken van Limburgse kunstenaars blenden mooi tussen de planten. Ik gids jullie doorheen deze tuinen, vertel het verhaal van de Lavendel en van het Sint-Jansloof. Afsluiten doen we met een lavendelproeverij en een blij gerust hart. De Lavendelhoeve is niet voor niets één van de Hasseltse geluksplekken.
Wanneer:
  • Maandag 21 juni van 19 uur tot 22 uur.
  • Woensdag 23 juni van 13 uur tot 16 uur.
Waar: Olmenbosstraat 25, 3511 Hasselt Routebeschrijving
Inschrijven: via mail aan dekruidenmin@telenet.be
Prijs: 27 euro. Je inschrijving is pas definitief na betaling op rekeningnummer BE77 9733 8132 7242 vóór 18 juni met vermelding van je naam, de datum waarop je meegaat en ‘Lavendelhoeve’.
Inbegrepen: geleide wandeling doorheen de tuinen en lavendelproeverij.
Voor meer verhalen is er de webinar ‘Een midzomervertelling over de magische en geneeskrachtige Sint-Janskruiden‘. Tijdens de maand juni 2021 geniet je van een korting van 10 euro. Geef de kortingscode in: ‘MIDZOMER21’ in en je betaalt 17 euro ipv 27 euro.

COMBI AANBIEDING: Lavendelhoeve + webinar Sint-Janskruiden aan 37 euro (ipv 54 euro)
Schrijf 37 euro over op rekeningnummer BE77 9733 8132 7242 met vermelding van je naam, de datum waarop je meegaat en ‘combi lavendel/webinar’. Je krijgt de kijklink voor de webinar per mail.

WEEKENDJE “WEG VAN KRUIDEN” ZEELAND EN ZUID-HOLLAND. 
DE KRUIDEN VAN ONS LIEVE VROUWKE EN EEN STRAFFE KRUIDENMAN
 

Zaterdag 21 augustus spreken we om 10 uur af aan het Vrouwenputje in Wolphaartsdijk. Een bijzondere krachtplaats waar Maria verschenen zou zijn. Daar vertel ik jullie het verhaal van Nehalennia, de Zeeuwse moedergodin en beschermvrouw van de zeevaarders. Hierdoor wordt ook de hemelse symboliek van Ons Lievevrouwke en de Mariaplanten duidelijk.
’s Middags is er een vrij moment om ter plaatse te picknicken of al door te rijden naar Middelburg (waar we namiddag afspreken) en daar op een terrasje te lunchen. Binnen de abdijmuren ligt een mooie, middeleeuws geïnspireerde, kruidentuin verborgen. Een sfeervolle plek om jullie te vertellen over het aardse gebruik van de Mariaplanten. Hoe we ze kunnen gebruiken en hoe lief ze zijn voor vrouwen.

Zondagmiddag 22 augustus worden we maar liefst 6 uur lang ondergedompeld in de wereld van herborist en chef-kok Dave Zwaartman van ‘Kruidenprikkels’. Op een All-in wildplukwandeling (met proevertje) door de duinen van Rockanje laat hij ons kennis maken met de unieke flora en vertelt hij ons hoe we kruiden en zilte planten kunnen gebruiken. Daarna mogen we mee in de potten roeren en leren van de ‘Helende Chef’ zelf. Afsluiten doen we met een luxe driegangen wildkruiden diner, drankjes inclusief. Ik mocht een paar jaar geleden al proeven van Dave’s zinnenprikkelende creaties en kijk zelf erg uit naar deze unieke kans. Een echte aanrader!

Praktisch: Je hebt geen voorkennis nodig voor dit weekend.

Wanneer: zaterdag 21 en zondag 22 augustus

Aantal deelnemers: 15 mensen kunnen mee maar mochten er in augustus beperkingen opgelegd worden naar het aantal deelnemers toe, dan geldt: ‘wie eerst komt eerst maalt’ en krijgen de anderen hun geld terug betaald. Of we zoeken een tweede moment om te gaan.

Prijs: Voor de twee dagen is 180 euro. Inbegrepen zijn het bezoek aan het vrouwenputje en de abdijtuin (De Kruidenmin) en de All-in wildplukwandeling, les, 3 gangen diner (Dave Zwaartman). 
De betalingsuitnodiging en gedetailleerde afspraken volgen later na inschrijving.

Locatie: Middelburg ligt in Zeeland op een uur van Antwerpen. Westvoorne ligt in Zuid-Holland op anderhalf uur rijden van Antwerpen. 

Overnachten: Kan in Rockanje, Oostvoorne, Westvoorne… naar eigen budget en wensen, zelf te organiseren.