ONDER ‘WEG VAN KRUIDEN’ BIED IK DAG- EN WEEKENDUITSTAPJES AAN EN OOK REISJES NAAR KRUIDIGE PLAATSEN,… EN DAT VOOR WIE HELEMAAL ‘WEG’ IS VAN KRUIDEN.
wegvankruiden

Volgende uitstappen kunnen ook op aanvraag georganiseerd worden:

WEEKENDJE “WEG VAN KRUIDEN” ZEELAND EN ZUID-HOLLAND 2022. 
DE KRUIDEN VAN ONS LIEVE VROUWKE EN EEN STRAFFE KRUIDENMAN
 

Zaterdag 18 juni 2022 spreken we om 10 uur af aan het Vrouwenputje in Wolphaartsdijk. Een bijzondere krachtplaats waar Maria verschenen zou zijn. Daar vertel ik jullie het verhaal van Nehalennia, de Zeeuwse moedergodin en beschermvrouw van de zeevaarders. Hierdoor wordt ook de hemelse symboliek van Ons Lievevrouwke en de Mariaplanten duidelijk.
’s Middags is er een vrij moment om ter plaatse te picknicken of al door te rijden naar Middelburg (waar we namiddag afspreken) en daar op een terrasje te lunchen. Binnen de abdijmuren ligt een mooie, middeleeuws geïnspireerde, kruidentuin verborgen. Een sfeervolle plek om jullie te vertellen over het aardse gebruik van de Mariaplanten. Hoe we ze kunnen gebruiken en hoe lief ze zijn voor vrouwen.

Zondagmiddag 19 juni 2022 worden we maar liefst 6 uur lang ondergedompeld in de wereld van herborist en chef-kok Dave Zwaartman van ‘Kruidenprikkels’. Op een All-in wildplukwandeling (met proevertje) door de duinen van Rockanje laat hij ons kennis maken met de unieke flora en vertelt hij ons hoe we kruiden en zilte planten kunnen gebruiken. Daarna mogen we mee in de potten kijken en leren van de ‘Helende Chef’ zelf. Afsluiten doen we met een luxe driegangen wildkruiden diner, welkomsdrankje inbegrepen. Vorig jaar hebben we allemaal genoten van Dave’s zinnenprikkelende creaties. Een echte aanrader!

Praktisch: Je hebt geen voorkennis nodig voor dit weekend.

Wanneer: zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022.

Prijs: Voor de twee dagen is 215 euro. Inbegrepen zijn het bezoek aan het vrouwenputje en de abdijtuin (De Kruidenmin) en de All-in wildplukwandeling, les, 3 gangen diner (Dave Zwaartman).

Locatie: Middelburg ligt in Zeeland op een uur van Antwerpen. Westvoorne ligt in Zuid-Holland op anderhalf uur rijden van Antwerpen.

Overnachten: Kan in Rockanje, Oostvoorne, Westvoorne… naar eigen budget en wensen, zelf te organiseren.

WEG VAN KRUIDEN’ REIS DOOR HET KRUIDIGE THAILAND

Pittige geuren en kruidige aroma’s lokten me tijdens reizen telkens weer de Thaise keukens binnen. Ik roerde mee in de potten, leerde onbekende kruiden en ingrediënten kennen en proefde van kleurrijke gerechten boordevol smaak. Een paar jaar geleden trok ik als herborist voor een jaartje naar Thailand, op zoek naar de Traditional Thai Herbal Medicine. Ik leerde in kloosters en scholen, op markten en aan streetfoodkraampjes, bezocht kruidentuinen, ‘walking streets’ en tentoonstellingen…

De wijsheid van mijn teachers deel ik graag met een klein groepje gelijkgestemden. En vooral ook met ‘Sanuk’: speelsheid, vrolijkheid, plezier…dat voor een Thai in alles hoort te zitten, zelfs in het serieuze… Op deze kruidenreis ontdekken we de Thaise Joie de Vivre, genieten we van het eten en de kruiden, krijgen we lessen van Thaise herboristen en maken we zelf kruidenbereidingen. Er blijft voldoende ruimte om ook individueel Thailand te ontdekken.


Deze kruidenreis is uitgesteld tot een beter moment.