PESTO VAN WINTERPOSTELEIN - Claytonia perfoliata

Recept: herboristen Mary Diaz en Greet Bas, Kruidenkenniscentrum Herkenrode

200 g winterpostelein
75 g  geroosterde walnoten
100 g pittige belegen kaas: geraspt
2 teentjes knoflook
Limoen
Alle ingrediënten vijzelen
Geleidelijk toevoegen: 1 dl olijfolie

Lekker op een toastje of onder een pasta.

Voor meer informatie over winterpostelein en anderen jong bladgroen voor in een wildgroenpesto is er de webinar Wilde jonge blaadjes en fris-groene ‘vroegelingen’.

RECEPT FIRE CIDER

(Exacte hoeveelheden zijn minder belangrijk, zolang de ingrediënten maar onder de appelazijn belanden)
1 liter appelazijn
10 cm mierikswortel
10 cm gember
2 ajuinen
2 bollen (geen teentjes) knoflook
Andere ingrediënten naar smaak en inspiratie: Look zonder look, rozemarijn, citroen, chili,…
Alles fijnsnijden en overgieten met de appelazijn. In een afgesloten bokaaltje – liefst met plastiek of glazen dekseltje – regelmatig schudden. 2 à 3 weken laten trekken (mag langer) en zeven. 1/2 kilo honing toevoegen. Voor meer inspiratie en informatie is er de webinar ‘De Fire Cider’.