JAARREEKS FOERAGEREN NAAR EETBARE WILDE PLANTEN

De data’s voor 2022 worden later bekend gemaakt. Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief.

Wildplukken is helemaal terug van weggeweest! We zijn duidelijk gebeten om onze tanden te zetten in wilde kruiden en groenten. En terecht! Ze zitten boordevol smaak, aansterkende vitaminen, mineralen en gezonde stoffen die amper nog in industrieel geteelde planten zitten.
Wil je graag weten welke planten veilig en lekker zijn en hoe je met respect voor de natuur plukt, wandel dan mee door de wondere wereld van het hedendaagse wildplukken. Want wildplukken doe je niet in het wilde weg. In deze lessenreeks krijg je tips en tricks, verneem je meer over wetenschap en weetjes, leer je planten herkennen en maken we een aantal bereidingen met wat de natuur ons te bieden heeft. Mysterie en verleden komen af en toe om de hoek kijken.

2021 DRIE VERSCHILLENDE UNIEKE LESLOCATIES
Op alle locaties gaan de lessen door van 13 uur tot 16.30 uur (hou er rekening mee dat de lessen soms een half uurtje kunnen uitlopen)

Abdijsite Herkenrode: In het land van de Wijers, in de schaduw van het verleden van de abdissen van Herkenrode foerageren we met hedendaagse blik en oog voor de traditie van de kloosters.
Adres: Tuiltermolen, Zolderse Kiezel 220, 3511 Hasselt

Abdij van Postel/Mol: In de abdij van Postel wordt de traditie van de kruidenbereidingen in het moderne kruidenlabo in ere gehouden. Een inspirerende plek om wilde planten die vroeger gegeten werden te herontdekken. We trekken er ook op uit en foerageren rond mooie woonwagens met de natuur als moestuin.
Adres: Abdijlaan 2400 Mol

De droomgaard Broechem: Een plek waar we weer kunnen verbinden met de natuur, met onze groene roots en waar ‘on(verwoestbaar)kruid’ evenwaardig naast ‘aanplant’ staat.
Adres: Moorstraat 2A, 2520 Broechem (Ranst)

De prijs voor de volledige reeks bedraagt: 240 euro
Inbegrepen in de lessen: toegang tot filmpjes om planten te herkennen, foto’s van planten in Powerpoint, recepten, proeverijen, zelfgemaakte bereidingen.

WANDELLES: LEER FOERAGEREN NAAR LEKKER GROEN

Eetbare wilde planten, je hebt geen voorkennis en je kan toch niet wachten om ze in je keuken te gebruiken. Ga dan eens mee op een intensieve wandelles met De Kruidenmin. Je leer minstens 5 lekkere wilden kruiden en groenten kennen en gaat naar huis met voldoende tips en tricks om alleen verder te durven.
Deze wandellessen kunnen voor groepjes vanaf 6 personen, in 4 unieke Limburgse Natuurgebieden:
  • De Vallei van de zwarte beek in Halen.
  • De Platwijers-Wijvenheide Hasselt-Zonhoven.
  • De Rammelaars in Ham.
  • Averbode bos en heide, rond de abdij.
Deze wandellessen worden georganiseerd in samenwerking met Natuurpunt Limburg. Meer informatie kan je hier vinden via Top Natuurbeleving, de natuur beleven met al je zintuigen.

FOERAGEREN OP MAAT

Leer je liever elders of op je eigen tempo eetbare wilde planten herkennen en gebruiken?
Bijvoorbeeld tijdens een verjaardagsfeestje, een vrijgezellendag, een personeelsuitstap, in de stad, …
Contacteer dan De Kruidenmin om een activiteit naar jou wensen en op jou maat uit te werken.