JAARREEKS FOERAGEREN NAAR EETBARE WILDE PLANTEN

Wildplukken is helemaal terug van weggeweest! We zijn duidelijk gebeten om onze tanden te zetten in wilde kruiden en groenten. En terecht! Ze zitten boordevol smaak, aansterkende vitaminen, mineralen en gezonde stoffen die amper nog in industrieel geteelde planten zitten.
Wil je graag weten welke planten veilig en lekker zijn en hoe je met respect voor de natuur plukt, wandel dan mee door de wondere wereld van het hedendaagse wildplukken. Want wildplukken doe je niet in het wilde weg. In deze lessenreeks krijg je tips en tricks, verneem je meer over wetenschap en weetjes, leer je planten herkennen en maken we een aantal bereidingen met wat de natuur ons te bieden heeft. Mysterie en verleden komen af en toe om de hoek kijken.

2021 DRIE VERSCHILLENDE UNIEKE LESLOCATIES
Op alle locaties gaan de lessen door van 13 uur tot 16.30 uur (hou er rekening mee dat de lessen soms een half uurtje kunnen uitlopen)

Abdijsite Herkenrode: In het land van de Wijers, in de schaduw van het verleden van de abdissen van Herkenrode foerageren we met hedendaagse blik en oog voor de traditie van de kloosters.
Er zijn twee groepen mogelijk.
Woensdag 31/3 – 19/5 – 16/6 – 15/9 – 13/10
OF
Vrijdag 2/4 – 21/5 – 18/6 – 17/9 – 15/10
Adres: Tuiltermolen, Zolderse Kiezel 220, 3511 Hasselt

Abdij van Postel/Mol: In de abdij van Postel wordt de traditie van de kruidenbereidingen in het moderne kruidenlabo in ere gehouden. Een inspirerende plek om wilde planten die vroeger gegeten werden te herontdekken. We trekken er ook op uit en foerageren rond mooie woonwagens met de natuur als moestuin.
Dinsdag 6/4 – 18/5 – 15/6 – 14/9 – 12/10
Adres: Abdijlaan 2400 Mol

De droomgaard Broechem: Een plek waar we weer kunnen verbinden met de natuur, met onze groene roots en waar ‘on(verwoestbaar)kruid’ evenwaardig naast ‘aanplant’ staat.
Zaterdag 3/4 – 22/5 – 19/6 – 18/9 – 16/10
Adres: Moorstraat 2A, 2520 Broechem (Ranst)

In juni gaan alle lessen door in de mooie Lavendelhoeve in Stokrooie, de Provence van Limburg waar we ons onderdompelen in de rustgevende geuren en unieke smaken.

De prijs voor de volledige reeks bedraagt: 240 euro
Inbegrepen in de lessen: toegang tot filmpjes om planten te herkennen, foto’s van planten in Powerpoint, recepten, proeverijen, zelfgemaakte bereidingen, Lavendelhoeve.

Vorig jaar waren de reeksen dadelijk volzet dus aarzel niet om je gauw in te schrijven door te mailen naar dekruidenmin@telenet.be. Begin maart krijg je dan een betalingsuitnodiging.